+28
°
C

H: +29°
L: +18°

Torrevieja
Måndag, 27 Maj
Se 7-dygnsprognos

Tis Ons Tor Fre Lör Sön
+25° +24° +25° +27° +29° +29°
+18° +17° +17° +18° +20° +20°

Costa Blanca är ett kustområde som tillhör provinsen Alicante i Valenciaregionen på Spaniens sydösta kust. Costa Blanca är känt för dess vita kustremsor och stränder, därav namnet som på spanska betyder "den vita kusten".

Spanien är utsedd av den allmänt erkända listan "Bloomberg Healthiest Country index" till att vara de mest hälsosammaste landet att leva i, utav 169 undersökta.

Och Costa Blanca har bland en av världens bästa klimat. Dessutom med ett väldigt behagligt klimat, inte hett och fuktigt som på Costa del Sol. Skillnad på Costa Blanca och Costa del Sol är antalet regndagar under höst och vinter. På Costa del Sol råder det i genomsnitt 105 regniga dagar per år, jämfört med 44 dagar på Costa Blanca.

På Costa Blanca i Juni, juli, Augusti och September är det som varmast med ungefär 30 grader under dagen med 11 soltimmar och 20 grader på natten. Vattentemperaturen är också som högst i Juni, Juli, Augusti och September ca 25 grader. I november, december och januari är de svalaste vädret med någon veckas regn eller korta perioder av regn. Även om vintern är svalare är det inte ovanligt med 20 grader på dagen och genomsnitt 6 soltimmar per dag. Detta gör att det är behagligt att vara här året runt.

I och med det milda klimatet får fler och fler turister upp ögonen för Costa Blanca. Dessutom anser även Världshälsoorganisationen WHO att Costa Blanca är ett av världens mest hälsosamma ställen att leva på. Då tittar man dels på alla de soldagar, ungefär 320 dagar per år, som råder här. Man tittar även på att värmen fördelar sig väldigt jämt över hela året där medeltemperaturen ungefär är 18 grader. Området runt Torrevieja är extra gynnsamt tack vare de saltsjöarna runt staden.

Många personer åker hit av hälsoskäl i och med att klimatet är bra för exempelvis reumatiker och andra med värk-, muskel- eller ledbesvär. Även allergiker gynnas av att åka hit för att må bättre.